Happy2Move — Heemskerk

Sinds januari 2018 is Happy2Move gestart in het KJC (Kind - en Jeugd Centrum) van Heliomare in Heemskerk. Het gebouw biedt naast speciaal basis- en voortgezet onderwijs, ook revalidatie, sport en beweging.

Wij vangen leerlingen van 4 t/m 20 jaar op, voornamelijk vanuit Heliomare (cluster 3), maar ook vanuit de Zeearend. Daarbij bekijken wij altijd of de leerling in de huidige groep past en of wij het vervoer kunnen organiseren (zie ook het kopje vervoer onder aanmelden).

De kinderen die wij opvangen hebben verschillende beperkingen en zorgvragen. Vaak is er sprake van dubbele diagnose zoals Autisme, Downsyndroom of Fragile X Syndroom samen met een (lichte) lichamelijke beperking als Cerebrale Parese. Ook zijn er grote verschillen tussen kalenderleeftijd en ontwikkelingsleeftijd mogelijk.

We bieden de kinderen structuur, maar bovenal een leuke middag, waarin we werken aan motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling. We starten de middag met een dagbespreking waarin het dagprogramma voor de kinderen visueel wordt middels pictogrammen. Hierna krijgen de kinderen iets te drinken en een stuk fruit te eten. Verder wordt er ongeveer drie kwartier aan bewegingsactiviteiten geboden en is er ruimte voor vrij spel, zowel binnen als buiten (afhankelijk van het weer). Aan het einde van de dag krijgen de kinderen bij ons een warme maaltijd die we zelf verzorgen. Op dinsdag koken twee leerlingen van Heliomare, onder begeleiding, onze warme maaltijd. Om 17.30 worden de kinderen opgehaald of worden ze door Munckhof naar huis gebracht.

Voor meer informatie omtrent onze samenwerkingspartner Heliomare kunt u kijken op:
https://www.heliomare.nl/locaties/heliomare-speciaal-onderwijs-in-heemskerk/

Neem contact op