Happy2Move — Amsterdam Zuid Oost

Happy2Move Zuidoost is gevestigd in Mytylschool Drostenburg. De school biedt passend onderwijs, revalidatie en verpleegkundige zorg aan kinderen in de leeftijd van 4-18 jaar met een lichamelijke beperking, verstandelijke beperking en/of chronische ziekte.

Sinds januari 2015 biedt Happy2Move in school naschoolse dagbesteding aan. Wij hebben een lokaal in school van waaruit wij onze zorg bieden aan kinderen van deze school. Als de school uit is om 14.30 halen wij de kinderen uit de klas en bieden ze een middagprogramma aan met sportieve activiteiten en ruimte voor vrij spel, binnen of buiten. Hierbij maken wij gebruik van de voorzieningen op Drostenburg zoals de sportzaal, het schoolplein en het Johan Cruyffcourt.

Bij Happy2Move denken we in mogelijkheden en niet in gebreken, wij geven daarom sportlessen op verschillende gebieden. Zoals bijvoorbeeld; hardlopen, mikken en gooien, balanceren, bewegen op muziek, hand- oogcoördinatie en klimmen/klauteren. Hiermee stimuleren wij niet alleen de grove en fijne motoriek maar proberen we ook de motoriek te behouden.

Sport binnen Happy2Move is niet alleen bewegen maar ook samenwerken en communiceren met andere kinderen, nieuwe vrienden maken en plezier hebben. Wij geloven dat kinderen sociaal en mentaal sterker worden middels bewegen. Daarom schrijven wij voor elk kind een zorgplan waarin zowel fysieke als sociale doelen worden opgesteld in overleg met ouders/verzorgers.  

Om 16.30 krijgen de kinderen van Happy2Move een verse warme maaltijd aangeboden. Deze maaltijd wordt bereid door iemand van de begeleiding, in samenwerking met de “grote kinderen”. Wij proberen de grote kinderen te betrekken in het koken zodat zij kunnen groeien in hun eigen ontwikkelingen rondom de dagelijkse activiteiten. Wij maken gebruik van de keuken van Drostenburg, welke aangepast is voor kinderen met een beperking. Zo kunnen we hulpmiddelen gebruiken voor het snijden van producten en kunnen we ook de kinderen in rolstoel mee laten koken.

Rond 17:30 worden de kinderen door Munckhof opgehaald en gaan ze naar huis. Als ouder kunt u uw kind ook zelf bij ons op komen halen. Gezien de druk op het vervoer heeft zelf ophalen onze voorkeur.

Sinds januari 2017 is er op deze vestiging een verpleegkundige in dienst. Dit zodat wij ook zorg kunnen bieden voor kinderen die verpleegkundige zorg nodig hebben. Denk hierbij aan; geven van sondevoeding, toedienen van medicatie, katheteriseren en bijvoorbeeld het controleren van de bloedsuikerspiegel en het geven van insuline. Ook zijn wij bezig met het realiseren van bieden van zorg voor kinderen met een tracheacanule en of beademing.

Voor meer informatie omtrent onze samenwerkingspartner Drostenburg kunt u kijken op:
https://sites.google.com/a/orion.nl/drostenburg/

Neem contact op